TAPGANG – Møbel og Design Studio, Aarhus

TAPGANG er en lille møbelvirksomhed, som har fokus på bæredygtig og lokal skovhugst. Møblerne er i et tidløst design med tydelige rødder i dansk designtradition.

SKJUL

SKJUL går hverken på kompromis med dansk designtradition eller indretningen i et moderne hjem. Et varmt og harmonisk tv-møbel og jalousiskab lavet af europæisk bøge- og egetræ, der både er FSC-godkendt og naturolieret. Her bliver dansk designtradition forenet med bæredygtighed og et formål om at skjule den sorte skærm.

 

Møblets højde, bredde og dybde er nøje udtænkt for at skabe oplevelsen af, at man befinder sig i et lokale uden tv. Mange af funktionerne og detaljerne er skjult i stellet og bag den væg, tv’et hænger på. På den måde står møblets rene og rolige udtryk helt uforstyrret – selv når jalousilågerne er trukket fra, og tv’et står blottet.

Jalousi Kube

Jalousi Kuben er et opbevaringsmøbel skabt ud fra idéen om kubisme, kvadratgeometri og enkelthed.

 

Selve jalousiskabet er lavet med massive asklameller, mens fineren er et langt stykke brunkerneask, som skaber en flydende og rolig overgang ved hvert hjørne. Stellet, som danner en trapez, er af massiv ask, hvidolieret og lige så højt som kuben.

 

Med dets kantede udtryk er dette et møbel, hvis funktion er at opbevare og udsmykke simultant, og hvor jalousilågen giver mulighed for alsidige placeringer.

Jalousi Kube. Skab til opbevaring af vinylerplader. Skabet er beklædt med finer i brunkerneask og har jalousilåge i massive asklameller.
Tegninger af skab med jalousilåge fra TAPGANG - Møbel og Design Studio, Aarhus
TAPGANG sofabord i eg og valnød. Bordets design er inspireret af 1950’erne og 1960’ernes danske møbeldesign.
Tekniske tegninger af TAPGANG sofabord, set fra tre forskellige vinkler.

Sofabord

Intentionen har været at skabe et tidløst design med slet skjulte referencer til 1950’erne og 1960’ernes møbeldesign, som også bliver vist i materialevalget.

 

Den klassiske kontrasterende kombination af naturolieret valnød og egetræ skaber en afdæmpet varm glød, som vil skabe et livligt spil i lyse boliger.

 

Møblet kan pga. dets størrelse bruges som et sidesofabord, imellem lænestole eller ganske simpelt fritstående. Dets kurver på både stel og bordplade skal give det et organisk udtryk.

Stol: “Tyvniogtyve”

Som ordspillet i navnet på møblet afslører, er dette en hyldest til Wegners CH29-savbukkestol fra 1952. Den stol har været med til at vække min kærlighed for møbeldesign, så det var kun naturligt at prøve at eftergøre denne på min egen måde.

 

I forlængelse af det traditionelle udtryk er det formspændte kopstykke og sæde lavet af teaktræsfiner. Den varmbrune glød herfra skal give kontrast til det massive egetræ, som resten af stolen er lavet af.

 

Funktionen er først og fremmest et siddemøbel. Kombinationen af siddevinklen og sædedybden er tegnet og testet for at opnå ergonomisk komfort til både kontorbrug og ved andre situationer såsom ved et spisestuebord.

Savbukkestol - "Tyvniogtyve". TAPGANG – Møbeldesign
TAPGANG logo - outlined
TAPGANG logo - outlined

TAPGANG

 

Møbel og Design Studio, Aarhus
Troels Schack

 

Karen Blixens Boulevard 21
8220 Brabrand

 

CVR: 39727757

Grafisk design – Nis Gersbøll